Politisk flertal vil have udløbsdato på terrorlov

Der bør være en udløbsdato på regeringens lovforslag om at kunne fratage formodede Syrienskrigere deres pas, mener et flertal udenom regeringen.

Læs mere
Fold sammen

Regeringens lovforslag om at give myndighederne mulighed for at konfiskere passet hos formodede Syrienskrigere skal have en udløbsdato.

Et flertal udenom regeringen bestående af SF, Enhedslisten, Venstre, Konservative og Liberal Alliance vil stille et ændringsforslag om at indføre en solnedgangsklausul, som tvinger politikerne til om nogle år at vurdere loven på ny. Det skriver dr.dk.

»Når der er tale om så skrappe midler, så er der noget klogt i, at Folketinget på et tidspunkt aktivt skal tage stilling til, om denne lovgivning fortsat skal gælde,« siger SFs retsordfører, Karina Lorentzen (SF), som dog ikke vil give et bud på, hvornår Folketinget skal tvinges til at tage stilling til loven igen.

Socialdemokraterne mener dog, at det kan være problematisk at sætte udløbsdato på lovgivning.

Retsordfører Trine Bramsen (S) siger til dr.dk, at det vil være det samme som at sige, at man tror problemerne er forsvundet om nogle år.

»Det håber jeg da, at de er, men desværre tror jeg ikke, at vi har set det sidste til terroristernes usmagelige metoder. Derfor kan jeg godt have min bekymring ved at vedtage den slags udløbsdatoer,« siger hun.

Lovforslaget behandles første gang fredag. Loven forventes vedtaget af et bredt flertal i Folketinget, når det ifølge planen kan endeligt vedtages i februar.