Politisk flertal vil have loft over børnepenge

Der skal være en grænse for, hvor mange børnepenge, man kan få udbetalt, mener et flertal på Christiansborg.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Et flertal bestående af Venstre, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og De Konservative vil indføre loft over børnepenge.

Det skriver tv2.dk, som mandag kunne fortælle, at en syrisk flygtning og familiefar har fået grønt lys for at blive familiesammenført med 17 af sine i alt 20 børn og en af sine tre koner.

Det betyder, at nu han kan få ubetalt et stort beløb i børne- og ungeydelse, og udsigten til den store udgift får nu Det Konservative Folkeparti til at kræve, at man genindfører et loft over, hvor mange børnepenge, man kan få udbetalt.

Den konservative udlændingeordfører Naser Khader mener ikke, det er rimeligt, at faren lader sig selv og sin familie forsørge af samfundet i det omfang, der er tale om.

- Vi vil gerne genindføre den regel, der var under VK-regeringen, hvor man sætter grænsen for hvor mange børnepenge, man kan få, ved tre børn, siger Naser Khader.

- Der må være nogle stordriftsfordele, og velfærdssamfundet er ikke skræddersyet til, at man får børnepenge til 20 børn, men to-tre-fire børn.

Regeringen er også klar til at se nærmere på reglerne, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til TV2.

- Det er et sted, hvor der kan være penge at hente i en tid, hvor der ikke er så mange af dem, siger han.

Børne- og ungeydelsen er i dag på mellem 11.136 og 17.880 kroner alt efter børnenes alder. Loftet på 35.000 kroner årligt blev afskaffet af SR-regeringen i forbindelse med finansloven for 2011.

/ritzau/