Politiforbund: God og fornuftig aftale

Den ny politiaftale sikrer blandt andet flere betjente, hvilket er noget, som Politiforbundet har råbt på i en lang periode. Derfor skaber aftalen glæde hos formand, Claus Oxfeldt.

Det er en god og fornuftig aftale for det danske politi, som regeringen og resten af blå blok samt Socialdemokraterne har strikket sammen.

Sådan lyder det fra Claus Oxfeldt, der er formand for Politiforbundet. Han er yderst positiv over, at optaget på Politiskolen vil være på i alt 1.100 politielever i de kommende to år. Samlet set vil det efter naturlig afgang sikre politiet 300 ekstra betjente sammenlignet med i dag.

»Jeg glæder mig over, at man fra politikernes side har lyttet til det, som vi har gjort opmærksom på i årevis, nemlig at dimensioneringen af dansk politi ikke hænger sammen. Det er meget vigtigt, at man vil udvide politistyrken og nettoudvide vel at mærke. Det er et vigtigt signal at sende, og det virker til at være en god aftale, der er skruet fornuftigt og realistisk sammen,« siger Claus Oxfeldt.

Den nye flerårsaftale løber fra 2016 til og med 2019, men det er endnu uklart, hvor meget optaget på Politiskolen bliver øget med i 2018 og 2019. Partierne er dog enige om, at man i 2017 skal mødes for at tage stilling til, om der også i disse to år er behov for ekstra betjente.

Med aftalen er partierne også enige om at øge bevillingerne til terrorberedskabet.

Claus Oxfeldt mener, det vigtigste er at få den danske politistyrke til at hænge sammen mandskabsmæssigt, og selv om han i den perfekte verden kunne have ønsket sig endnu flere betjente, så er han godt tilfreds med politiaftalen.

»Jeg så da gerne, at vi var 1.500 mand mere fra i morgen, men det ved jeg udmærket godt, ikke kan lade sig gøre. Man er nødt til at færdiggøre uddannelse, og logistikken skal hænge sammen. Jeg synes, det er fint, man nu ansætter 550 betjente om året de første to år. Så må man se, hvad planen så er, når politiskole nummer to er færdig, og hvad der skal ske fra 2018 og frem,« siger Claus Oxfeldt.