Medier: Her er Trumps vicepræsidentkandidat

Donald Trump vælger Mike Pence som sin vicepræsidentkandidat, siger republikanske kilder ifølge flere medier.

Trump med Mike Pence i Grand Park Events Center i Westfield, Indiana, 12. juli. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN SOMMERS II
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Donald Trump ventes fredag at præsentere Indianas guvernør, Mike Pence, som sin vicepræsidentkandidat.

Det siger unavngivne republikanske kilder, der angiveligt har kendskab til beslutningen, til New York Times, tv-stationen CBS og til det politiske nyhedssite Roll Call.

Oplysningen er ikke umiddelbart bekræftet fra officielt hold.

Tre kilder med kendskab til processen siger til New York Times, at Trumps rådgivere har meddelt partiets embedsmænd, at de gør klar til at præsentere Mike Pence som Trumps makker i valgkampen frem til det amerikanske præsidentvalg i november.

Donald Trump spiste middag med guvernør Mike Pence tirsdag aften, efter at de sammen havde været til valgmøde.

Onsdag morgen talte de to mænd videre over morgenmaden i guvernørboligen i Indianapolis. Trump var ledsaget af sine tre børn, og guvernørens hustru, Karen, spiste også med.

Trump og Pence har tilbragt en del tid sammen i denne måned, både på Trumps golf-feriested i New Jersey og i guvernørens bolig i sidste uge, skriver Roll Call.

Den republikanske rigmand har imidlertid også holdt møder og talt i telefon med andre mulige vicepræsidentkandidater i denne uge, skriver New York Times.

Det gælder blandt andet New Jerseys guvernør, Chris Christie, senator Jeff Sessions fra Alabama og det mangeårige kongresmedlem Newt Gingrich.

Den 57-årige Mike Pence er på forhånd nævnt som en favorit til at blive Trumps politiske makker. Han er populær i Det Republikanske Parti og beskrives som rolig og velovervejet.

Roll Call skriver, at Trump vil komme med en officiel meddelelse om valget af Pence fredag klokken 17 dansk tid.

Trump er endnu ikke formelt nomineret som sit partis præsidentkandidat, men det ventes han at blive, når Republikanerne samles til partikonvent i Ohio i næste uge.

/ritzau/