Mange skoler bryder loven om lektiehjælp

Fravælger elever folkeskolens lektiehjælp, så skal de tilbydes et fritidstilbud. Det sker dog langt fra på alle skoler, viser en undersøgelse.

Fravælger elever folkeskolens lektiehjælp, så skal de tilbydes et fritidstilbud. Det sker dog langt fra på alle skoler, viser en undersøgelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alle folkeskoleelever skal have tilbudt et fritidstilbud, hvis de fravælger skolens lektiecaféer. Det er dog ikke alle skoler, som har et alternativt tilbud til lektiehjælpen. Det viser en undersøgelse fra pædagogernes fagforening, BUPL, skriver Politiken.

I alt 222 af landets skolefritidsledere har deltaget i undersøgelsen. Og af dem svarer hver femte, at deres skole ikke har et alternativ til lektiehjælpen.

Der står ellers tydeligt i loven, at eleverne skal tilbydes »en plads i skolens fritidsordning eller i et andet relevant fritidstilbud i de pågældende timer«.

Formand for BUPL Henning Pedersen er ikke imponeret,

»Undersøgelsen viser, at man har et problem med lovgivningen. At den ikke bliver overholdt, er én ting. Noget andet er, at der så ikke er noget kvalificeret fritidstilbud til børnene,« siger han til Politiken.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) understreger over for avisen, at det er i strid med loven, hvis kommunerne ikke sørger for fritidstilbud til de elever, som ikke deltager i lektiehjælpen.

Formand for børne- og kulturudvalget i Kommunernes Landsforening Anna Mee Allerslev (R) siger til Politiken:

»Loven er rimelig klar. Kommunerne skal give et tilbud til de elever her. Vi skal have styr på det, og jeg beklager meget, at det ikke er alle steder, loven overholdes. Når det er sagt, er det også meget naturligt, at der er nogle børnesygdomme med en så stor reform.«