Løkke om S-udspil: Teltlejre i Nordafrika er postgang for sent

Socialdemokratiet fremlagde tidligere på måneden udspil om at oprette modtagecenter i eksempelvis Nordafrika.

Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix 2018 Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lægger afstand til et udlændingeudspil fra Socialdemokratiet om at bremse den ikkevestlige indvandring til Danmark.

Udspillet blev fremlagt tidligere på måneden og møder nu kritik fra statsministeren.

»Det hjælper ikke på dagens parallelsamfund at oprette fiktive teltlejre i Nordafrika, det er ligesom en postgang for sent,« siger han under Folketingets spørgetime, hvor partierne kan udspørge ham om aktuelle sager.

Socialdemokratiet foreslår, at asylsøgere, der kommer til Danmark, omgående skal sendes til et dansk drevet modtagecenter i andet land, eksempelvis i Nordafrika.

Det skal altså ikke være muligt at søge asyl ved at møde direkte op på et dansk modtagecenter.

Statsministeren siger videre, at regeringen vil indkalde Folketingets partier for at diskutere, hvordan der kan dæmmes op for parallelsamfund.

Torsdag fremlægger regeringen sit ghettoudspil, som er det sjette i rækken siden 1994.

»Regeringen vil i denne uge fremlægge en omfattende strategi, som skal tage fat om parallelsamfund. Vi vil sætte ind med en vifte af markante og målrettede initiativer med klare mål for fremtiden,« siger han.

Statsministeren håber, at Folketingets partier vil udvise mod og ansvarlighed under forhandlingerne.

»Mon ikke det vil være sådan, at nogen af dem, som var imod stramninger på asylområdet, der har ført til, at vi har den laveste tilstrømning til Danmark i ni år, også vil vride sig, når vi tager fat på de her problemer,« siger han.

/ritzau/