Løkke glad for »udstrakt hånd« fra fagbevægelsen

Fagbevægelsen vil samarbejde med enhver regering, lyder det fra LO, der ikke længere vil garantere støtte til de røde. Det tager jeg som en håndsrækning, siger Lars Løkke Rasmussen.

Læs mere
Fold sammen

LO-formand Harald Børsting vil ikke garantere støtte til de gamle kammerater i Socialdemokratiet i den kommende valgkamp. Sammen med FTF bebuder LO, at man vil samarbejde med en kommende regering, uanset om den er blå eller rød.

Det glæder - ikke overraskende - Venstres formand og statsministerkandidat, Lars Løkke Rasmussen (V).

»Det er en meget positiv melding fra LO og FTF. Jeg betragter det som en håndsrækning, og jeg vil gerne række hånden ud den anden vej,« siger han.

»Som jeg ser det er der meget lange stræk, hvor Venstre og fagbevægelsen har de samme interesser. Jeg noterede mig også, at Harald Børsting lige før påske sagde, at det er Venstre, der har taget patent på, at det skal kunne betale sig at arbejde. Uanset hvem der har patentet, skal vi gøre noget ved det. Og hvis fagbevægelsen vil samarbejde om det, så er jeg meget åben for det,« siger Lars Løkke Rasmussen, der også minder om, at den sidste store trepartsaftale blev indgået under VK-regeringen.

For LO handler det om at skabe tillid hos en kommende statsminister – uanset om det bliver Helle Thorning-Schmidt (S) eller Lars Løkke Rasmussen, der vinder valget.

»Der er nogle centrale temaer, som er vigtige for lønmodtagerne i Danmark. Uanset farven på den kommende regering så er der her så massive og konstruktive ønsker, at vi som lønmodtagere gerne vil samarbejde med den til enhver tid siddende regering,« siger Harald Børsting til Berlingske.

Og det er bestemt ikke ligegyldigt, om man har LO og FTF på sin side, når der skal føres valgkamp, erkender Lars Løkke Rasmussen.

»De har potentielt stor indflydelse, hvis de vælger at bruge deres mandat rigtigt. Der er to forskellige måder, man kan gøre det på. Man kan gøre sig selv til kampagneorganisation, som vi så op til sidste valg, og føre skræmmekampagne. Men man kan også gå ind i den positive kamp, som er det, jeg ser ske i øjeblikket. Og der er selvfølgelig indflydelse at hente i det. Det er derfor jeg siger, at jeg er åben for dialog,« siger han med henvisning til 3Fs kampagne »Skævt« og LOs kampagne mod VK-regeringens efterlønsreform frem mod sidste valg.

I Løkkes ører er retorikken i den kampagne, der udrulles mandag, meget bedre.

»Vi er ikke 100 procent enige om alt. Men det helt afgørende er, at den danske fagbevægelse vender ryggen til den kampagne, vi så ved sidste valg, og erklærer sig åben for at samarbejde - også hvis jeg bliver statsminister. Det er jeg meget glad for,« siger Lars Løkke Rasmussen.

LOs Harald Børsting understreger dog, at han selv fortsat er medlem af Socialdemokraterne og dermed personligt håber, at partiet fastholder regeringsmagten.