Støjberg om ny V-kampagne: Valgkampen er i gang

Venstre lancerer den hidtil største valgkampagne tirsdag.

Arkivfoto. Partiets politiske ordfører Inger Støjberg (V) understreger, at oppositionspartiet abonnerer på den opfattelse, at valgkampen er skudt i gang. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper

Tirsdag går Venstre atter i offensiven med den hidtil største valgkampagne.

Under overskriften »Venstre har sikret Danmarks økonomi. Nu gælder det fremtiden« oplister partiet ti mærkesager, man går til valg på.

»Flere private arbejdspladser«, »Udvikling i hele landet« og »Økonomiske omprioriteringer« er nogle af de underskrifter, der optræder som partiets mærkesager.

Partiets politiske ordfører Inger Støjberg (V) understreger, at oppositionspartiet abonnerer på den opfattelse, at valgkampen er skudt i gang.

»Det er tydeligt for enhver, at valgkampen i gang. Det kan godt være, at Helle Thorning-Schmidt (S) ikke har ikke sat dato på, men valgkampen er i gang. Og derfor fortæller vi nu, hvad vi går til valg på,« siger Inger Støjberg.

Modsat partiets tidligere kampagner er det en teksttung sag, der vil pryde aviser, busstoppesteder og togstationer tirsdag.

Under hvert af de ti punkter knyttes der yderligere tekst til, og punktet »Tryghed i hjemmet og på gaden« bliver eksempelvis uddybet med forslag som, at »der skal mere synligt politi på gaden«, og at »der skal slås langt hårdere ned på danske og udenlandske bander«.

Inger Støjberg afviser, at kampagnen er svar på tiltale til de mange kritikere, der har efterlyst mere konkret politik fra Venstre.

»Jeg synes, vi har været meget konkrete hele vejen igennem. Men nu har vi lavet en annonce, hvor vi i punktform har sat op, hvilken retning vi vil i med Danmark, men også med nogle meget konkrete bud på, hvordan vi vil komme derhen,« siger hun og fremhæver den økonomiske politik og løftet om, at det skal betale sig at arbejde som kerneområder for partiet.

Som en slet skjult stikpille til rød blok lader Venstre annoncen slutte med et løfte:

»Vi kan ikke love dig, at vi får al vores politik gennemført. Men vi kan love, at vi ikke pludselig vender om og går i en helt anden retning.«

Venstre starter deres kampagne tirsdag Fold sammen
Læs mere

Og det er da også med Socialdemokraternes kvaler med løftebrud i frisk erindring, at Venstre har valgt teksten.

»Vi vil ikke bringes os i samme situation som Helle Thorning-Schmidt, hvor hun lovede en masse, hun ikke kunne holde, og i øvrigt gik i en fuldstændig modsat retning af, hvad hun havde lovet. Den situation vil vi ikke bringe os i,« siger Inger Støjberg.