Løkke: Alt skal frem i skattesagen

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, støtter undersøgelseskommission i skattesag. Alt skal frem, siger han.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre vil ikke lægge hindringer i vejen for en opklaring af den såkaldte skattesag.

Det siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Han er tilfreds med, at skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) fredag har besluttet at søge Folketingets tilslutning til nedsættelse af en undersøgelseskommission.

Den skal blandt andet afklare, om Venstres tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen kan have forsøgt at påvirke Helle Thorning-Schmidts skattesag for at skade hendes chancer for at vinde folketingsvalget i september.

- Jeg har kun én interesse, og det er, at vi får undersøgt sagen til bunds, siger Lars Løkke Rasmussen i en skriftlige kommentar.

- Justitsminister Morten Bødskov (S) orienterede mig tidligere på dagen om regeringens beslutning, og jeg meddelte ham, at Venstre konstruktivt vil samarbejde om nedsættelse af en kommission med henblik på at få vendt hver en sten i sagen.

Lars Løkke Rasmussen har tidligere gjort det klart, at han støtter ethvert tiltag,der kan være med til at klarlægge alle forhold i skattesagen.

- Jeg har allerede i forbindelse med valgkampen, og igen for godt 14 dage siden, gjort det klart, at jeg kun har én interesse, og det er, at alt skal frem.

Derfor er jeg tilfreds med, at der nu nedsættes en undersøgelseskommission, så vi kan få sagen undersøgt til bunds, skriver Lars Løkke Rasmussen.

Troels Lund Poulsen og hans særlige rådgiver er af iagttagere blevet mistænkt for ikke blot at forsøge at påvirke skatteafgørelsen, men også at lække den til B.T., hvilket er strafbart, fordi der er tale om personfølsomme oplysninger.

Det aspekt af sagen har politiet undersøgt gennem længere tid. Og politiets arbejde fortsætter sideløbende med undersøgelseskommissionen, fastslår Thor Möger Pedersen.

Troels Lund Poulsen har tidligere sagt, at han også ønsker alle oplysninger i sagen undersøgt.

/ritzau/