Liberal Alliance sætter sin lid til tvivlerne

Mange ting er lykkedes for Liberal Alliance i disse år, siger partileder Anders Samuelsen på partiets landsmøde. Og passer undersøgelser og meningsmålinger, kan partiet få markant fremgang ved valget.

Landsmøde Liberal Alliance. Anders Samuelsen holder åbningstale. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Seks procent vil stemme på Liberal Alliance ved det kommende valg. Men partiet håber, at det også kan overbevise de 12 procent, der har dem som andet valg.

Sådan siger partileder Anders Samuelsen (LA) i sin tale ved partiets landsmøde i København lørdag.

Talen til partiet kommer oven på en udmelding om, at Liberal Alliance vil med i en kommende blå regering. Og hvor ellers end hos Liberal Alliance skulle det være på sin plads at drømme stort?

Ifølge partiets egne målinger har 12 procent af de danske vælgere Liberal Alliance som andet valg.

Ved valget i 2011 skiftede 600.000 danskere parti under valgkampen, skriver Ugebrevet A4. Og holder den tendens også stik ved det kommende valg, kan Samuelsen og resten af det liberale hold trække endnu flere vælgere ud til alliancen.

»Vi er så klar til et godt valg. Vi er klar til at tage ansvar, vi er klar til at gå hele vejen, og vi glæder os,« siger Anders Samuelsen fra talerstolen i Tivoli Congress Center.

Liberal Alliance, der blev stiftet i 2007 under navnet Ny Alliance, har trænet længe nok. Nu er partiet klar, siger Samuelsen.

»Vi har trænet i fire år, vi har forberedt os, vi har knoklet, og vi har disponeret rigtigt. Vi har gennemført tre valgkampe. For at sejre skal man disponere og kulminere på det rigtige tidspunkt. Det gælder om at være den første over målstregen, ikke at føre i begyndelsen og ikke undervejs,« siger Anders Samuelsen.