Lene E.: Vi er ikke tabere

Dansk Folkeparti er tilsyneladende den store vinder i slaget om topskatten, fordi den ikke sænkes. Lene Espersen (K) afviser dog, at hun er taberen, selvom hun har måttet give sig.

Foto: Jens Astrup

Selvom Det Konservative Folkeparti må opgive at få mærkesagen om topskattelettelser gennemført, så mener partileder Lene Espersen (K) ikke, at hun er trådt ud fra forhandlingerne om skattereformen som den store taber.

Dansk Folkeparti har ellers vundet slaget om lettelserne i toppen og har fået bundskatten sænket med 1,5 procentpoint i stedet for den halve procent, som regeringen ellers havde foreslået.

- Regeringen har fremlagt sit udspil, og når man forhandler på Christiansborg, så må alle partier give og tage. Den aftale, vi har indgået, er jeg meget stolt over. Helt tilbage til Poul Schlüters tid har vi talt for at mellemskatten skulle væk, og det er den kommet, siger Lene Espersen.

Topskatten er uberørt, og det skal du ud at forklare. Har Pia Kjærsgaard ikke givet dig søvnløse nætter?

”Nej, jeg har kun ros til overs for det forløb, vi lige har haft. Jeg vil stadigvæk sige, at da vi startede forhandlingerne var vores mål at få marginalskatten sat ned, og den er kommet meget langt ned, siger Lene Espersen.

I reformen sænkes skatten allerede næste år med 28,5 milliarder kroner. Topskattegrænsen øges med 42.800 kroner til 425.000 kroner. Det betyder, at knap 350.000 lønmodtagere ikke længere skal betale topskat. Mellemskatten på 6 pct. afskaffes. Det betyder, at ca. 620.000 personer med en indkomst over 352.000 kr. slipper for at betale mellemskat.