Lavere løn til Thornings ministre

Regeringen viderefører den tidligere regerings beslutning om at nedsætte ministerlønningerne. Nedsættelsen skal gælde de kommende tre år, lyder det fra Thorning.

Statsminister Helle Thorning Schmidt møder medierne på det ugentlige pressemøde toirsdag den 10. april i Statsministeriet. (Foto: Asger Ladefoged/Scanpix 2012) Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alle skal bidrage i krisetider.

Det gælder også regeringens ministre. Regeringen har derfor besluttet, at den nedsættelse af ministerlønningerne, der blev vedtaget i 2010, skal gælde de kommende tre år.

- Regeringen har besluttet at videreføre den nedsættelse af ministerlønninger med fem procent, som blev vedtaget i 2010. Den skal nu gælde helt frem til 2015, lød det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på hendes pressemøde tirsdag.

- Vi har sagt det før: I krisetider bør vi alle sammen holde igen med lønninger. Det gælder også ministre, lød det fra statsministeren.

Nedsættelsen blev oprindeligt besluttet af Lars Løkke Rasmussen (V) i forbindelse med den tidligere regerings såkaldte genopretningspakke. Nu kommer lønnedsættelsen til at gælde hele den nuværende regeringsperiode.