KU: Vores folketingsmedlemmer har siddet alt for længe

Hvis de konservative folketingsmedlemmer ikke vil arbejde for nye tanker, bør de forlade deres taburetter, mener Konservativ Ungdom.

Kristoffer Beck, ny formand for Konservative Ungdom. Fold sammen
Læs mere
Foto: Konservativungdom.dk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere af de konservative folketingsmedlemmer bør enten begynde at arbejde for nye tanker eller forlade Folketinget. Sådan lyder opfordringen fra 21-årige Kristoffer Beck, der i weekenden blev valgt som ny landsformand for Konservativ Ungdom (KU).

- Den lille folketingsgruppe, vi har, er »outdated«. De fleste folketingsmedlemmer har siddet alt for længe, og de har ikke ændret noget på trods af, at det er gået så dårligt. En del af dem har siddet i regering, og de bærer deres del af ansvaret for den situation, partiet står i. Vi har masser af unge, lysende talenter, der kunne bidrage til partiets fremgang, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Kristoffer Beck, der også er konservativt byrådsmedlem i Gladsaxe Kommune, ser to muligheder for de nuværende konservative folketingsmedlemmer:

- Enten bør de give plads til yngre og friske kræfter inden næste valg, eller også skal de være med til at arbejde for noget nyt, siger han og afviser at sætte navne på de konservative, han retter skytset mod.

- Jeg gider ikke sætte navne på, fordi jeg kan godt høre, at det, synes du, lyder spændende. Men jeg er ikke sikker på, at jeg synes, det er den rigtige artikel at bringe, siger han og understreger, at han ser Lars Barfoed som den rette partiformand.

Mens Det Konservative Folkeparti skranter og danser kinddans med spærregrænsen, stormer KU frem. 1.900 navne optræder i medlemskartoteket, og organisationen har ikke været så stor i 20 år.

- Jeg tror, vi får mange medlemmer, fordi vi siger, hvad vi mener. Den helt store forskel på KU og partiet er, at vi siger, hvad vi mener, mens partiet ofte siger det, som man tror, folk gerne vil have, at det skal mene, siger Kristoffer Beck.

Han mener blandt andet, at Det Konservative Folkepartis holdning til EU er for positiv.

- Det kan og vil aldrig være konservativt at mene, at vi skal deponere vores magt og økonomiske udvikling hos grådige grækere og tyske topstyrere. EU har bevæget sig i en alt for uheldig retning, og vi skal kæmpe for at få gjort det overstatslige magttyranni mindre, siger Kristoffer Beck.