Folkemødet kan drukne i regn

Kold, blæsende og regnfuld lørdag kan gøre Folkemødet på Bornholm til en blandet politikerfornøjelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I eftermiddag går det danske demokratis store folkefest i gang på Bornholm.

Men allerede dagen efter kan blæst og byger sende mørke skygger ind over de i forvejen noget stormomsuste danske politikere og de øvrige ca. 15.000 deltagere.

»Faktisk ser Bornholm ud til at blive det mest regnfulde område i hele Danmark lørdag, og især formiddagen ser temmelig våd ud,« siger DMIs vagthavende meteorolog Frank Nielsen.

»Samtidig tager blæsten til, så der vil være grund til at medbringe både jakke og paraply,« understreger meteorologen.

Både lørdag og søndag kommer termometeret næppe komme over 15-16 grader i Folkemødets hovedstad, Allinge, så kombineret med blæsten vil det snarere end en junidag komme til at føles som en dag i oktober.

I det hele taget synes det at være slut med den lumre, næsten subtropiske varme over Danmark. At dømme efter prognoserne vil luftmasserne i de kommende halve snes dage vælte ind fra nord og nordvest, hvilket vil være ensbetydende med dansk sommervejr i gammeldags forstand: Halvkøligt, noget blæsende og jævnlige småbyger.

Der kan med andre ord blive god grund til at holde at holde sig indendøre og se VM-bold på fladskærmen.

Til gengæld tør Frank Nielsen stort set garantere for, at der ikke kommer skybrud i samme periode over Danmark, simpelthen fordi de meteorologiske betingelser ikke umiddelbart er til stede.

Ifølge DMIs aktuelle sæsonprognose ser det imidlertid ud til, at der vil komme mere blus på varme og sol fra begyndelsen af juli, idet der tegner sig en stigende tendens til dannelse af højtryk over Skandinavien. Men det er næppe ensbetydende med længerevarende hedebølger eller tørkeperioder.

Juli ser dog ud til at blive en anelse varmere og mere tør end normalt.

Til gengæld ser det i den vejrmæssige krystalkugle ud til, at august kan blive lidt mere regnfuld end normalt. Hvilket ikke tegner alt for godt, for august er i forvejen årets normalt mest nedbørsrige måned herhjemme.