Fock har ny forklaring på ledelsesrokade i Alternativet

Josephine Fock stoppede som gruppeformand for Alternativt som konsekvens af personalesag i sekretariatet.

RB plus. Støjberg i samråd om støtte til voldsramte Inger Støjberg skal i samråd, fordi hun forsøgte at annullere økonomisk støtte til Exitcirklen, som hjælper kvinder, der er udsat for social kontrol og vold. Arkivfoto: Røde partier vil have klarhed om Støjbergs asylinstruks - - - - Folketingsmedlem for Alternativet Josephine Fock på talerstolen. Fredag den 5. maj 2017 var der møde i Folketingssalen, hvor en række lovforslag blev behandlet. På ugeplanen var bl.a et forslag fra Martin Henriksen (DF) om en konsekvent linje over for asylansøgere, der begår kriminalitet i Danmark, samt et forslag fra Holger K. Nielsen (SF) om obligatorisk undervisning i menneskerettigheder. Desuden var udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i forhandling om 'hvorvidt det er uforeneligt med at være 'dansker' at være indvandrer eller efterkommer af indvandrere fra et ikkevestligt land'.. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Alternativet i sommer rykkede rundt på posterne i partiets gruppe på Christiansborg, hed det sig, at rokaden skete for at sikre mere fokus på klima og grøn omstilling.

Men det var ikke hele forklaringen, siger den tidligere gruppeformand, Josephine Fock.

Hun forklarer til Jyllands-Posten, at en personalesag i partisekretariatet spillede en særlig rolle.

En medarbejder, der var anklaget for at have begået seksuelt overgreb på et medlem, blev fyret.

Men kort efter blev vedkommende genansat i en anden stilling af partiets sekretariatschef, Mikkel Nørskov, uden at gruppeformanden eller den øvrige ledelse fik besked.

Det påtalte Josephine Fock, uden at det dog fik nogen konsekvens.

- Disse uenigheder har været tiltagende i forhold til, at jeg ikke fik mulighed for at følge konsekvent op, når der var aftalebrud og uønsket adfærd fra ledende medarbejdere, siger hun til avisen.

Konsekvensen blev, at Fock stoppede som gruppeformand og sammen med Rasmus Nordqvist trak sig ud af den politiske ledelse.

Partileder Uffe Elbæk afviser dog, at personalesagen var den vigtigste grund til rokaden.

- Der var da forskellige holdninger til, hvordan sagen skulle håndteres. Her påtager jeg mig mit ansvar, og med det, jeg ved i dag, skulle jeg nok have handlet hurtigere og mere konsekvent, da jeg fandt ud af, at vedkommende var blevet genansat, siger han til Jyllands-Posten.

I forbindelse med rokaden blev Carolina Magdalene Maier ny politisk ordfører, mens René Gade blev gruppeformand.

/ritzau/