Fik nul stemmer: - Jeg stemte på konen

I Odder Kommune ville de sidste fem ud af otte kandidater for Dansk Folkeparti slet ikke vælges. To af de opstillede endte endda med at få nul stemmer.

Man er som udgangspunkt garanteret en stemme fra sig selv, når man stiller op til valg, men for to byrådskandidater i Odder Kommune blev valgresultatet ved kommunalvalget et stort rundt nul, skriver stiften.dk.

»Jeg er 87 år, så det med stemmer har jeg frabedt mig. Jeg har ikke engang stemt på mig selv, jeg har stemt på min kone. Men vi skulle jo gerne have nogen til at stå på listen, derfor kom mit navn på,« siger Bernt P. Kjær (DF) til stiften.dk.

Han var nummer otte på stemmesedlen under Dansk Folkeparti.

Hos den 76-årige Preben Knudsen (DF) er der heller ikke den store skuffelse over nulløsningen.

»Jeg har stemt på Rita (Kjær. Bernt P. Kjærs kone, red.) Det hele er et lille bluffnummer. Vi er otte på listen, og de sidste fem er hele bestyrelsen. Vi blev enige om at stille op. For hvis vi fik nogen stemmer, gik de til partiet,« forklarer han til stiften.dk.

Hele manøvren lykkedes for DF, og for første gang siden 1997 fik partiet således en plads i Odder Byråd.

»En tommelfingerregel hedder, at jo flere der står på listen, jo flere stemmer får partiet. Folk vil altid stemme på familie og venner, og det er derfor, hele bestyrelsen er stillet op. Det var listefyld - simpelthen for at samle stemmer, så vi kunne få et mandat,« siger Rita Kjær, kone til Bernt P. Kjær og formand for Dansk Folkeparti i Odder.