Enhedslisten kritiserer Arla-betaling under Muhammed-krise

Enhedslisten mener, at det var forkert, hvis Arla angiveligt betalte imamer for at råde bod på Muhammed-krisen. Men der er ikke så meget, man kan gøre ved det, lyder det fra partiet.

Foto: SCANPIX DENMARK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske firmaer skal ikke bruge bestikkelse, heller ikke selvom det handler om en presset situation.

Sådan lyder det fra Enhedslisten, efter at den tidligere muslimske prædikant Ahmed Akkari i en ny bog påstår, at den danske mejerigigant Arla under Muhammed-krisen i 2006 betalte et »betydeligt beløb« til islamister for at slippe ud af forbrugerboykot.

»Jeg er modstander af bestikkelse også i sådan en situation,« siger udenrigsordfører Christian Juhl (Ø).

Han mener, at historien viser meget om både firmaer, men også de religiøse lederes sande identitet.

»Den siger meget om Arlas metoder, men også om imamernes metoder - at de er til salg og ikke så stærke i troen, når de siger, at det handler om vores gud og bespottelse af ham. De handler mindre, hvis der kommer penge på bordet,« siger Christian Juhl.

Han mener, at det er »meget lærerigt«, at historien kommer frem. Men der er ikke meget, man som politiker kan gøre, da det er kendt, at danske firmaer bruger bestikkelse i udlandet, hvor det mange steder er en skik, når der skal handles.

»Det kan vi ikke gøre så meget ved. Vi har sikret i lovgivningen, at ulandsbistand og andre offentlige tilskud ikke må omfattes af bestikkelse. Men det her er en så gammel sag, at man ikke kan komme efter det. Jeg tror ikke, at lovgivningen skal strammes op,« siger Christian Juhl.