DF vil ikke lempe topskat

Skattepakken skal ændres grundlæggende for at få Dansk Folkepartis støtte, siger finansordfører Kristian Thulesen Dahl (DF), før forhandlinger.

Regeringen skal skrue skattepakken helt anderledes sammen for at få støtte fra Dansk Folkeparti, som er imod at sænke topskatten og hæve energiafgifterne. Selv om DF ikke umiddelbart vil være med til at lette topskatten, hæfter De Konservative sig ved, at støttepartiet heller ikke stiller ultimative krav.

Det siger politisk ordfører Pia Christmas-Møller til Ritzau før fredagens forhandlinger i Finansministeriet. Her forhandles skattepakken med partierne af finansminister Thor Pedersen (V), økonomiminister Bendt Bendtsen og skatteminister Kristian Jensen (V).

- Det er ingen hemmelighed, at Dansk Folkeparti er imod skattelettelser. Jeg har lagt mærke til, at Pia Kjærsgaard ikke har stillet ultimative krav før forhandlingerne. De er et meget vigtigt signal. Jeg går ud fra, at alle partier i dag (fredag) - ikke mindst Dansk Folkeparti og regeringspartierne - søger frem mod et fælles resultat, siger hun.

/ritzau/