DF: Regeringen har snorksovet i timen

Regeringen gjorde ikke nok for at forhindre angreb på jøder efter angrebet på Charlie Hebdo i Paris, siger Dansk Folkepartis Peter Skaarup efter offentliggørelsen af en evaluering af myndighedernes indsats under terrorangrebene i februar.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, kritiserer regeringen efter evaluering af antiterrorindsatsen i februar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Regeringen har snorksovet i timen. Det må være konklusionen,« siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup (DF) efter offentliggørelsen af en evaluering af myndighedernes indsats under terrorangrebene 14.-15. februar i København.

»Man siger, at det jødiske samfund blev bedre sikret efter angrebet mod Charlie Hebdo i Paris, men det skete ikke, og det er skammeligt og pinligt, at man har sagt, at der er sket noget, og det er der så ikke,« siger Peter Skaarup.

Han mener, at det er på tide, at regeringen erkender den alvorlige trussel fra terrorister og tager ansvar.

»Regeringen prøver at placere ansvaret hos PET og PET-chefen, som så skal gå af. Det er budskabet fra regeringen, uden at man vil kæde de to ting sammen, men det er regeringens ansvar at vores myndigheder klarer tingene ordentligt, og det er under regeringens vagt, at tingene er gået galt. Det er ikke nok at skippe PET-chefen af sted. Det er der ingen rimelighed i,« siger retsordføreren.

Peter Skaarup vil nu kræve statsministeren og justitsministeren i samråd for at forklare, hvorfor regeringen trods talrige advarsler fra det jødiske samfund både i 2014 og i 2015 ikke fik sikret jøderne bedre.

Derudover mener han, at der er brug for at udvide politistyrken og sikre dem bedre udstyr.

Få timer før offentliggørelsen af evalueringen valgte PET-chef Jens Madsen at trække sig fra posten.