DF: Regeringen forlænger forsøg med frivilligt arbejde

Ledige på dagpenge og efterlønnere kan fortsat lave frivilligt arbejde, oplyser DF's beskæftigelsesordfører.

Arkivfoto. Folketingsmedlem Bent Bøgsted (Foto: Katrine Emilie Andersen/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrine Emilie Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ledige på dagpenge og efterlønnere kan fortsat arbejde frivilligt uden at miste offentlige ydelser. Regeringen har forlænget forsøget, som udløb i april i år.

Det oplyser Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted.

»Vi forlænger forsøget fra juli til nytår. Aftalen er, at vi skal forhandle en ny frivilligheds-ordning på plads. Det betyder for Dansk Folkeparti, at vi skal have det hele gået igennem,« siger Bent Bøgsted.

Som beskæftigelsesminister satte S-formand Mette Frederiksen forsøget i gang.

Nu fortsætter det, så efterlønnere kan arbejde 15 timer om ugen for eksempel på et plejehjem eller i en fitnessforening. For ledige på dagpenge er grænsen 10 timer.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og socialminister Mai Mercado (K) vil ifølge avisen Danmark, der udgives af Jysk Fynske Medier, sikre, at ledige ikke straffes for at udføre frivilligt arbejde.

Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen, er enig, men advarer mod løntrykkeri. Det samme gør FOA's formand, Dennis Kristensen.

Han mener, at klemte kommuner må fyre ansatte til fordel for frivillige.

»Vi skal se på alt: Dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere, efterlønnere, førtidspensionister og fleksjobbere. Vi skal se på, hvordan det fungerer i dag,« siger Bent Bøgsted.

Dansk Folkeparti støtter frivillige, men de må ikke fortrænge almindeligt arbejde. Han forstår bekymringer fra LO og 3F.

»Det kan godt være, at der skal være forskel på frivillighedsordninger. Om man hjælper til i en børnehavne, skole, ældrecenter eller hos DGI. Det kommer an på, hvad de frivillige bliver brugt til«, siger Bent Bøgsted.

Men det skal være nemmere at arbejde som frivillig uden for mange restriktioner, mener han.

/ritzau/