»Det er valgkampens dummeste forslag«

Det radikale forslag om at fusionere København og Frederiksberg bliver mødt med en kold skulder. Selv de radikale på Frederiksberg siger nej tak til frieriet.

ARKIVFOTO. Frederiksberg Rådhus. »Anna Mee Allerslev mener, at en sammenlægning kan effektivisere administrationen, men København har i forvejen landets største administration, og den bliver ikke mere effektiv ved at gøre den endnu større,« siger Katrine Lester. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Frederiksberg Kommune skal under ingen omstændigheder lægges sammen med nabokommunen København.

Det er den klare melding fra Socialdemokraternes frederiksbergske spidskandidat ved det kommende kommunalvalg, Katrine Lester (S), som afviser den københavnske borgmester Anna Mee Allerslevs (R) forslag om en fusion mellem de to kommuner.

»Det er uden tvivl valgkampens dummeste forslag. Anna Mee Allerslev mener, at en sammenlægning kan effektivisere administrationen, men København har i forvejen landets største administration, og den bliver ikke mere effektiv ved at gøre den endnu større,« siger Katrine Lester.

End ikke udsigten til at bryde den konservative dominans på Frederiksberg med tusindvis af københavnske S-stemmer kan få hende til at overveje en fusion.

»Vi er alle stolte af vores kommune og af at bo på Frederiksberg, så jeg vil hellere arbejde for at gøre Frederiksberg socialdemokratisk,« siger spidskandidaten.

Den radikale spidskandidat på Frederiksberg, Morten Jung (R), siger også nej tak til frieriet fra den københavnske partifælle.

»Jeg har nogle begavede kolleger i Københavns Kommune, men dette forslag er vist ikke det mest gennemtænkte,« siger han.

»Det giver ingen mening at tale om stordriftsfordele, for København er fem gange større end Frederiksberg, og vi bruger 1.200 kroner mindre pr. borger til administration om året,« påpeger Morten Jung.

I Københavns Kommune opfordrer Liberal Alliance Anna Mee Allerslev til at koncentrere sig om Københavns Kommune i stedet for at drømme om sammenlægning med Frederiksberg.

»Det her er et forsøg på at flytte fokus fra, at bystyret i København ikke har været i stand til løse sine problemer og driver en alt for dyr og ineffektiv kommune,« siger borgerrepræsentant Lars Berg Dueholm (LA).