Bor du i Danmarks bedste kommune?

19. november er der kommunalvalg i Danmark, og 98 kommuner skal have nyt byråd. Med Berlingske Kommuneindeks kan du se, hvordan din kommune klarer sig i sammenligning med de andre.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kommunalvalget handler for langt de fleste om alt det nære. Det er her, man kan få indflydelse på de lokale tilbud og mulighederne i hverdagen. Og det er her, man stemmer personligt på politikere, som varetager ens interesser.

Men hvilke kommuner gør det så bedst? Hvor får man mest mulig service for skattekronerne? Hvor er der færrest indbrud, mindst bureaukrati og udlændingeudgifter? Og hvor i landet bor i øvrigt de mest veluddannede?

Man kunne også spørge til børnehavepriser, skattetryk, udlicitering, social belastning samt kultur- og sportstilbud. Eller for den sags skyld ældreomsorg og plads i klasseværelset. Ja - lige netop alt det, som har betydning i vores dagligdag.

Og der er det jo rart at vide, hvem der i virkeligheden gør det bedst?

Svarene får du i Berlingskes nye kommuneindeks, der har premiere i dag. For første gang er det muligt at sammenligne alle 98 kommuner på kryds og tværs. Men også i forhold til hinanden.

Vi har samlet alle oplysningerne i en stribe interaktive Danmarks-kort, som du selv kan styre og gå på opdagelse i. Oveni får du løbende valgkampens væsentligste nyheder fra alle kommuner. Find det hele på Berlingskes specialsite om kommunalvalget 2013: B.dk/kommunalvalg.

Her kan du også vælge din egen kommune og se helt specifikt, hvordan kvaliteten og vilkårene er for de 20 vigtigste parametre lige netop dér, hvor du bor.

Vi forklarer endvidere baggrunden for top 5 og de 5 bundskrabere på samtlige parametre. Eksempelvis hvorfor Rudersdal og Gentofte Kommune har råd til Danmarks absolut laveste skattesatser. Og hvorfor de tre ø-kommuner Fanø, Læsø og Samsø kan prale med de lidet flatterende placeringer: Landets relativt dyreste rådhuse

Men når alt kommer til alt, så handler kommunalvalg dog i sidste ende om, hvem der skal have magten? Hvem skal styre de kommunale budgetter, som samlet har rundet 230 mia. kr.

Derfor bringer vi løbende frem til valget den 19. november en prognose for valgresultatet i alle 98 kommuner. Klik ind på B.dk/kommunalvalg og se, hvem der står til at vinde i din kommune. Bliver det en borgmester fra rød blok, blå blok eller en lokalliste, der kan sætte sig i borgmesterstolen?

Hører du derudover til dem, der bare ikke kan få nok af valg og valgresultater, så kan du også gå tilbage i tiden og se, hvad danskerne stemte ved sidste kommunalvalg i 2009 og hvordan landet siden har delt sig mellem røde og blå borgmestre.


Eller gå direkte til: Alt om kommunalvalget 2013