Deadline for finanslov er mandag hvis der skal holdes juleferie

Forhandlingerne om en skatteaftale og en finanslov lader til at være låst fast. Deadline er mandag.

Arkivfoto. Forhandlingerne om en skatteaftale og en finanslov lader til at være låst fast. Deadline er mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Hvis Folketingets medlemmer skal have lov til at holde juleferie med deres nærmeste, er deadline for finansloven mandag.

Det oplyser Folketingets finansudvalg. Hvis den når at lande inden da, kan den blive stemt igennem inden jul.

Ellers vil finansminister Kristian Jensen (V) blive tvunget til at indkalde medlemmerne mellem jul og nytår for at stemme finansloven igennem.

Det har Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), udtalt, at hun intet har imod.

»Jeg tror, at de fleste har skrevet sig bag øret, at de skal være opmærksom på, at der kan ske noget mellem jul og nytår,« sagde Pia Kjærsgaard mandag.

Det er ikke sket før i dette årtusind, at forhandlingerne om næste års finanslov har trukket ud så længe, som tilfældet er i år.

Forhandlingerne lader til at være låst fast, og derfor har Dansk Folkeparti foreslået, at man adskiller forhandlingerne om en skatteaftale og finansloven for næste år.

Det forlyder, at der er enighed om finansloven. Men regeringen fastholder at kæde begge forhandlinger sammen, blandt andet fordi de mange milliarder kroner i begge forhandlinger har en indvirkning på hinanden.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har hidkaldt Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, for at nå til enighed om, hvordan forhandlingerne kan fortsætte.

Den sidste dag finansloven kan stemmes igennem, er den 29. december, har finansministeren oplyst.

/ritzau/