Politi: Vi arbejder hårdt

335 har henvendt sig, 44 mænd skal afgive DNA, syv kvinder har anmeldt en voldtægt. Sagen om serieforbryderen, der i 1990 myrdede en kvinde på Amager og siden har begået to grove voldtægter, griber om sig.

Politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fortalte på pressemødet i går, at politiet har modtaget 197 henvendelser i sagen om voldtægtsforbryderen og morderen fra Amager. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politi havde tirsdag aften modtaget 335 henvendelser i jagten på den serieforbryder, der for 20 år siden myrdede en kvinde på Amager og siden har begået to grove voldtægter.

- Vi er meget glade for de mange henvendelser og den hjælp, vi har fået fra befolkningen og pressen, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Københavns Politi.Han opfordrer offentligheden til fortsat at henvende sig, og folk skal endelig ikke holde sig tilbage.

- Vi arbejder hårdt på at få efterforsket de mange interessante henvendelser, men vil fortsat gerne høre fra befolkningen, hvis der skulle være mistanker eller episoder, som muligvis kunne have forbindelse med de nævnte forbrydelser, siger politikommissæren.

Foruden de mange tip har syv kvinder anmeldt voldtægter, som de aldrig tidligere har fortalt politiet om.Der er kommet 44 henvendelser om personer, som politiet kender navnene på, og som nu får besøg af politiet. Politiet forbereder sig på at tage dna-prøver af mænd, der er kommet i søgelyset.

Hvis mændene ikke frivilligt accepterer indgrebet, kan det blive nødvendigt med en dommerkendelse.

- Der venter et kæmpe efterforskningsarbejde, siger politikommissæren.

Henvendelserne stækker sig lige fra vindueskiggeri til egentlige fysiske overgreb.

/ritzau/