Valuta: Splittet centralbank fastholder svækkelse af dollar

Dollar fastholder torsdag morgen sin svækkelse, efter at referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank viser splittelse i forhold til de fremtidige renteudsigter.

Dollar fastholder torsdag morgen sin svækkelse, efter at referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank viser splittelse i forhold til de fremtidige renteudsigter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Joshua Roberts
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge referatet er der således flere medlemmer af centralbanken, der gerne ser en yderligere rentestigning "på kort sigt". Dog er der også nogle, som deler centralbankchef Janet Yellens bekymring over den fortsat lave inflation, og som derfor åbner op for et færre antal rentestigninger til næste år.

Oveni har et svagt nøgletal været med til at tynge dollar. Onsdag viste data, at ordreudviklingen for varige goder i USA skuffede med et fald på 1,2 pct. i oktober, mens der ifølge Bloomberg News var ventet en fremgang på 0,3 pct.

»De dueagtige meldinger fra centralbankreferatet og den svage udvikling i varige goder har haft en betydning for den svagere dollar,« siger Janu Chan, der er seniorøkonom i St. George Bank i Sydney, til Bloomberg News.

Euro koster torsdag morgen 1,1831 dollar mod 1,1747 dollar onsdag eftermiddag, mens dollar koster 111,30 yen mod 112,10 yen onsdag eftermiddag.

»Dollar blev trykket af kommentarerne fra Yellen (som tirsdag advarede mod for hurtige rentestigninger med fortsat lav inflation, red.), men markedet ser ikke ud til at være villig til at sælge dollar under 112 dollar,« siger Takuya Kanda, der er direktør hos Gaitame.Com Research Institute i Tokyo, til Bloomberg News.

Torsdag morgen går der 131,64 yen på en euro mod 131,66 yen onsdag eftermiddag.