Unge ledere er loyale mod arbejdspladsen

Unge ledere under 30 år skifter sjældnere job end deres ældre kolleger, viser ny undersøgelse fra Ledernes Hovedorganisation.

Unge ledere har ikke så travlt med at komme videre til nye job som deres ældre kolleger.

Det viser en spørgeskemaundersøgelse foretaget af Ledernes Hovedorganisation blandt 2.704 ledere. Hvor cirka hver tredje leder under 30 år ifølge undersøgelsen er jobsøgende eller overvejer at skifte stilling, søger næsten hver anden leder mellem 40-44 år i øjeblikket nye græsgange.

- Tilbydes de unge et godt karriereprogram, så er de også loyale over for virksomheden, siger konsulent i Ledernes Hovedorganisation Mette Nørgaard til business.dk.

Vil se resultaterne- Forudsætningen for deres loyalitet er, at de kan se, at her kan de klatre opad karrierestigen, fastslår Mette Nør­gaard.

Hun vurderer, at tallene kan ses som udtryk for, at virksomhedernes indsats for at fastholde kvalificerede medarbejdere har båret frugt:

- Virksomhederne er i meget høj grad blevet tvunget til at tænke i rekruttering og fastholdelse, fordi mange oplever en relativ desperat mangel på arbejdskraft, fortæller hun og peger på de unge lederes behov for at høste frugten af eget arbejde som en anden del af forklaringen på deres stigende loyalitet.

- Det er meget tilfredsstillende at se resultaterne af de beslutninger, man har taget. Og der er en forskydning i tid fra man tager beslutningerne, til de bliver implementeret, siger Mette Nørgaard, der ikke ser de unges loyalitet som et udtryk for, at de hviler på en sovepude.

- De er vågne og opmærksomme på, hvad de har af alternative muligheder, hvis de ikke kan vokse inden for den stilling, de har,« fastslår Mette Nørgaard.