To Lamborghinier, to Bentleyer og en Porsche

Kenneth Schwartz Thomsens tyske selskab købte ifølge anklageskriftet luksusbilerne til hr. og fru Thomsen til kørsel i Tyskland.

Foto: ERIC PIERMONT. Arkivfoto
Læs mere
Fold sammen

En Bentley Continental var før finanskrisen et »must« for flere af tidens nyslåede milliardærer. Steen Gude og multiiværksætteren Peter Forchhammer inspirerede hinanden til at købe hver sin, da de ifølge bogen »Milliardærklubben« løb sammen ved et kundearrangement hos Michael Lassen Automobiler i København, og Kenneth Schwartz Thomsen skulle have hele to, som hans tyske selskab anskaffede i 2006. Her skal det retfærdigvis bemærkes, at Peter Forchhammer aldrig i modsætning til de to andre tidligere Bentley-ejere har været sigtet eller tiltalt for økonomisk kriminalitet.

Men Kenneth Schwartz Thomsens tyske selskab købte altså to styk Bentleyer, og Excelsior GmbH, som selskabet hedder, anskaffede også to Lamborghini Gallardoer og en Porsche. Den ene Lamborghini skulle Kenneth Schwartz Thomsens russiske hustru, Ekatarina Thomsen, køre i, når hun var i Tyskland, de fire andre var beregnet til Kenneth Schwartz Thomsen selv, når han var syd for grænsen.

Staten kan være gået glip af afgifter i millionklassen

Ifølge anklageskriftet i straffesagen mod Kenneth Schwartz Thomsen blev det imidlertid ikke til megen tysk kørsel. Anklagemyndigheden mener, at Thomsen overvejende kørte i Danmark, selv om Schwartz Thomsen i strid med sandheden skriftligt havde erklæret over for Skat, at bilerne skulle anvendes af ham som ansat i Excelsior GmbH til kørsel i Tyskland i mere end 185 dage om året, som er betingelsen for at blive fritaget for registreringsafgift.

Kenneth Schwartz Thomsen er tiltalt for ved hver af de fem biler at have unddraget statskassen registreringsafgifter i størrelsesordenen 2,2 mio. kroner til 3,3 mio. kroner, idet den ene Lamborghini Gallardo er den dyreste.Kenneth Schwartz Thomsen er derudover tiltalt for at have ladet sit selskab Thorion Invest K/S købe tre københavnske ejendomme af tre andre af hans selskaber til priser under vurderingen. Kenneth Schwartz Thomsen har på den måde angiveligt unddraget det offentlige store beløb i aktieindkomstskat og selskabsskat. Anklagemyndihgeden vil have ham dømt for unddragne selskabsskatter for i alt knap 25 mio. kroner.