Tjen penge på feriepenge

Der er penge at hente, hvis dine medarbejdere får udbetalt penge via feriekort frem for FerieKonto.

Læs mere
Fold sammen
Hvis virksomheden eksempelvis har 10 ansatte, kan der spares mere end 20.000 kroner i renteomkostninger ved at bruge feriekort til medarbejderne frem for at indbetale penge til FerieKonto.

- Det er en stor økonomisk fordel. For igennem hele optjeningsåret, som følger kalenderåret, skal virksomhederne nemlig blot beregne feriepengegrundlaget i deres system, men ikke betale noget. Så i modsætning til hvis man bruger FerieKonto, så bliver svendenes opsparede feriepenge altså på virksomhedens kassekredit – lige til pengene skal bruges i det efterfølgende ferieår fra 1. maj. Det sparer virksomhedens for et pænt beløb i bankrenter og giver jo desuden en likviditetsfordel, fordi feriepengene ikke skal betales på forskud, siger Thorkild Bang, underdirektør i Tekniq, som repræsenterer virksomheder inden for el- og vvs-branchen, til fagbladet Dansk Vvs.

Når virksomheder har 10 sæt hænder på lønningslisten, går der cirka 3,5 mio. kroner til løn. Heraf skal der betales 12,5 procent i feriepenge, hvilket svarer til 218.750 efter skat.

Bliver disse penge indbetalt til FerieKonto og bliver pengene hentet i 13 måneder over en kassekredit med en rente på 10 procent – så betaler virksomheden renter for 23.515,63 kroner, viser et regneeksempel fra Tekniq.

Med feriekort skal virksomheden beregne, hvor mange feriepenge den ansatte er berettiget til i løbet af kalenderåret.

Pengene skal imidlertid først udbetales 1. maj i det efterfølgende år. Senest 15. februar skal medarbejderne have udleveret feriekort, hvoraf det samlede feriepengebeløb fremgår.

- joma