Skat udbetaler igen udbytteskat

Efter en pause på grund af svindelsagen i august er Skat i dag igen begyndt at udbetale refusion for udbytteskat. Men det foregår fra en ny enhed med bedre sikkerhed, oplyser Skat.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skat begynder fra i dag at udbetale refusion for udbytteskat, efter udbetalingerne siden august sidste år har været sat på pause. Det skyldes, at omkring 100 udenlandske selskaber mistænkes for at jave svindlet sig til en refusion af dansk udbytteskat.

Siden august er der indløbet cirka 28.000 krav om refusion for cirka 2,5 milliarder kroner. Skat oplyser, at udbetalingerne nu sker fra en ny enhed med bedre kontrol af dokumentationen for kravet om refusionsudbetalinger.

»Jeg er meget glad for, at vi er kommet så langt, at vi nu kan genoptage udbetalingerne af refusion af udbytteskat. Siden udbetalingerne blev sat i bero, har vi knoklet for at stable et nyt og langt mere fintmasket udbetalingssystem på benene i en ny enhed. Det betyder blandt andet, at der nu er højere krav til dokumentation end tidligere,« skriver fungerende direktør for Kundeservice i Skat Karin Bergen i en pressemeddelelse.

Som en del af ændringerne i Skat er der foruden den nye udbetalingsenhed oprettet tre nye enheder, som skal sikre kvalitet i sagsbehandlingen på udbytteområdet. De tæller en såkaldt Task Force Udbytte, der skal stå for målrettet kontrol og analyse af udbytteområdet, en ny overvågningsenhed, der skal holde øje med alle typer udbetalinger i Skat og endelig Skats nye Antisvindel-enhed, som skal analysere trends og risikobilleder i forhold til international organiseret kriminalitet på skatteområdet.