Rige danske selskaber bruger skattesystem til at undgå rentetab

Foto: Jens Nørgaard Larsen. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Danske selskaber, der har fyldt godt op i pengekisten i en tid, hvor der er negative renter, kan måske finde på at betale mere i skat, end de skylder, for at udnytte, at der er bedre renter på overbetalinger hos skattefar end i bankerne. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Danske selskaber betalte 21,6 mia. kr. i selskabsskat i marts. Det er det dobbelte af gennemsnittet for samme måned de seneste ti år, viser tal fra Skatteministeriet.

- Stigningen i betalinger af selskabsskat kan muligvis skyldes, at der er negative renter på indskud i pengeinstitutter, men vi tror også, at selskaberne forventer højere overskud, siger Rasmus Igum fra Skatteministeriet til Reuters.

Ingen af Danmarks 40 største virksomheder har dog meddelt, at de forventer at fordoble deres overskud i 2015, hvilket kunne forklare springet i skatteindbetalingerne.

Selskaber kan få renter på op imod 1,3 pct. ved for høje skatteindbetalinger, mens flere større banker i Danmark har introduceret negative renter tidligere på året som følge af, at centralbanken har sænket renten til minus 0,75 pct.

Danske selskaber skal betale skat i marts og november hvert år. Betaler de for meget i marts, får de renter på det overskydende beløb frem til november året efter, når Skat har opgjort den endelige skat, selskaberne skal betale.

/ritzau/FINANS