Rige briter køber dansk vicevært-selskab

Den største danske ejendomsadministrator er blevet solgt til britisk kapitalfond af sine ejere, to danske pensionskasser.

Danmarks største ejendomsadministrator, DEAS, der holder styr på 2.000 ejendomme med 70.000 lejemål, er kommet på britiske hænder.

De hidtidige ejere, pensionskasserne PKA og Sampension, har for et uoplyst beløb solgt selskabet med 600 ansatte til kapitalfonden Montagu Private Equity.

»DEAS er en spændende virksomhed med solide vækstudsigter og en stærk ledelse, og det danske ejendomsmarked er attraktivt,« udtaler Mads Hansen, partner i Montagu Private Equity med ansvar for det nordiske marked, i en pressemelding om handlen.

For få dage siden blev en anden dansk administrator, det noget mindre Green Circle, solgt ud af den skotske ejendomsinvestor og -forvalter, Aberdeen.

DEAS opstod i 1989, dengang som Dan-Ejendomme, da PKA købte H.P. Løvengreens Garveri’s Finansieringsselskab og outsourcede sin ejendomsadministration hertil. For få år siden flyttede Dan-Ejendomme sit hovedkontor til det nye Flintholm-kvarter på Frederiksberg og skiftede samtidig navn til DEAS. Sampension har været medejer siden 2002, og begge ejere fortsætter som kunder i DEAS.

DEAS dominerer sammen med Datea den danske ejendomsadministratorbranche og omsatte sidste år for knap 417 millioner kroner. Af firmaets 600 ansatte er omkring 400 administrative medarbejdere, mens 200 er ejendomsfunktionærer. Desuden har DEAS arbejdsgiveransvar for yderligere cirka 700 folk ude på de administrerede ejendomme.

Ejendomsadministratorerne nyder godt af, at flere pensionskasser og andre murstensinvestorer foretrækker at lade andre stå for huslejeopkrævning og den daglige drift af bygningerne - ofte motiveret af en lejelovgivning, som gennem årene har knopskudt mere og mere.

1. juli overtager DEAS administrationen af 13 butikscentre ejet af Danica Pension, som sidste år opsagde et mangeårigt samarbejde med Steen & Strøm, der både ejer, driver og administrerer indkøbscentre.