Optimistiske SMV'er: Vi vinder på globalisering

Stor undersøgelse blandt små og mellemstore virksomheder fortæller, at 95 procent af SMV'erne mener, at globaliseringen er til fordel for deres firma.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De mange små og mellemstore virksomheder, der udgør grundstammen i dansk erhvervsliv, er i den grad positive over for den store globale udfordring.

Det fortæller UPS, der er verdens største virksomhed indenfor pakkedistribution og en global leder inden for fragt og supply chain-løsninger, som har lavet en stor undersøgelse blandt 403 små og mellemstore virksomheder i Danmark.

Resultatet viser blandt andet, at 95 procent af lederne i SMV'erne i den grad mener, at globaliseringen er en fordel for netop deres virksomhed. Kun to procent synes, det er en ulempe, og yderligere to procent mener, at det hverken er en fordel eller en ulempe.

- Danmark er en eksporterende nation med en høj grad af international handel. UPS bistår små og mellemstore virksomheder i disse processer og er glade for at se, at små og mellemstore virksomheder har taget det globale marked til sig og ser det som en fordel, på trods af de økonomiske udfordringer der er på mange eksportmarkeder. I stedet for at opfatte globaliseringen som en trussel, ser små og mellemstore danske virksomheder i stedet efter muligheder for yderligere at styrke deres forretning, siger Peter Panduro, operationschef for UPS Danmark i hovedstadsområdet, i en udsendt meddelelse om undersøgelsen.

Ifølge undersøgelsen er den største barriere for danske virksomheders ekspansion i udlandet de omkostninger, der er forbundet med større global aktivitet. 38 procent mener nemlig, at dette er den største barriere. 18 procent peger på kulturelle og sproglige barrierer, 16 procent peger på valutakurser, mens 13 procent er hæmmet af mangel på viden om den globale markedsplads.
 
De danske ledere af små og mellemstore virksomheder blev også spurgt om, hvilke udfordringer der bekymrer dem mest. 47 procent siger, at stabilitet på de finansielle markeder er deres største bekymring. Klimaændringer er på en andenplads med 18 procent, mens 12 procent er bekymrede for den økonomiske trussel fra Kina, hvilket måske afspejler debatten om den fremtidige økonomiske verdensorden. Kun 7 procent er primært bekymrede for terrorisme.