SMV-møder med 996 millioner kroner på bordet

Syddanske håndværkere og entreprenører kan få fingrene i en del af 996 millioner kroner til byggerier i regionen.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De syddanske håndværkere og entreprenører skal med på vognen, når regionens vækstpakke på én milliard sætter gang i en række regionsbyggerier, og derfor indbydes de syddanske firmaer nu til en række møder, hvor de kan få at vide, hvordan de kan få del i nogle af de mange bygge-millioner.

Det fortæller Region Sydddanmark i en udsendt pressemeddelelse, efter et enigt regionsråd i juni valgte at fremskynde adskillige sygehusprojekter ved ekstraordinært at tilføre 996 millioner kroner til byggerier i regionen.

Læs også på evb.dk:

Ny fond skal støtte smv'er

Hver fjerde SMV er handlingslammet

Nyt konsulentfirma vil hjælpe smv'er

Nu vil regionen på informationsmøder i Kolding, Esbjerg, Odense og Aabenraa sikre, at håndværkere og entreprenører får mulighed for at deltage i projektet.

- Hvis vi skal have fuld valuta for vores milliardinvestering, skal vi gøre alt, hvad vi kan for at få de lokale virksomheder med på vognen. Jeg vil gerne opfordre alle interesserede til at møde op, så vi får oplyst vores syddanske virksomheder om mulighederne for at få del i byggerierne, siger formand for regionsrådet, Carl Holst (V) i den udsendte pressemeddelelse og tilføjer:
 
- Det kræver en vis mængde viden, erfaring og kapacitet for at kunne gabe over byggerier af den her størrelse. Derfor vil det for nogle virksomheder være fornuftigt at gå sammen om opgaverne, og jeg håber, at vores lokale håndværkere er klar til at gå sammen for at skabe nogle solide tilbud, siger Carl Holst.
 
Mange bygherrer vælger at udføre opgaven via totalentrepriser, men det betyder, at det bliver sværere for de mindre og mellemstore virksomheder at byde på projekterne på grund af opgavernes størrelse og kompleksitet. Derfor opdeler Region Syddanmark de fleste af byggerierne i mindre entrepriser. Det giver de lokale virksomheder bedre muligheder for at byde på byggerierne. Og for regionen er det samtidig en fordel, at flere deltager i konkurrencen om opgaven. 

Mødet for håndværkere og mindre entreprenører i Esbjerg foregår 23. august fra klokken 15 til 17 på Hjerting Badehotel. I Aabenraa foregår mødet 28. september fra klokken 15 til 17 på Folkehjem. I Kolding foregår mødet 30. september fra klokken 15 til 17 på Kolding Sygehus, og i Odense foregår det 11. oktober fra klokken 15 til 17 ved Syddanske Forskerparker.

Foruden møder med håndværkere og entreprenører, afholder Region Syddanmark også et møde for arkitekter, rådgivende ingeniører og større entreprenørvirksomheder, hvor der skal diskuteres, hvordan virksomheder og det offentlige udvikler sygehussektoren sammen. Derudover vil der være mulighed for at diskutere fremtidens muligheder indenfor velfærdsteknologien. Mødet foregår i Forskerparken i Odense 25. august fra klokken 16 til 18:30.