SMV-undersøgelse: Ikke flere fyringer

Undersøgelse blandt 403 små og mellemstore virksomheder afslører, at der ikke forventes flere fyringer det kommende år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endelig bliver der sat en stopper for fyringsrunderne. Lederne af de små og mellemstore virksomheder forventer nemlig ikke at afskedige medarbejdere de næste 12 måneder.

Sådan lyder meldingen i en undersøgelse blandt 403 små og mellemstore virksomheder, der er blevet spurgt om deres forventninger i undersøgelsen lavet af  Prospector for det verdensførende pakke- og fragtfirma UPS.

Godt nok er virksomheder endnu ikke ude af krisen, men de forventer, at deres økonomiske situation vil blive forbedret i de næste 12 måneder. Et flertal på 62 procent forventer forventer således, at deres økonomiske situation vil være bedre om 12 måneder.

Optimismen betyder også, at ingen af de adspurgte små og mellemstore virksomheder forventer at afskedige medarbejdere i de næste 12 måneder. Faktisk forventer 60 procent af virksomhederne, at deres arbejdsstyrke forbliver omtrent den samme, omens en fjerdedel forventer at ansætte det kommende år.

- Som verdens største selskab inden for pakkedistribution og som global leder inden for supply chain-løsninger, spiller UPS en afgørende rolle i den globale handel. Resultaterne af undersøgelsen giver UPS, vores danske kunder, og alle andre, der er interesserede i økonomiske oplysninger, en indsigt i de mest aktuelle vilkår, trends og udfordringer der forventes at påvirke danske virksomheder, når de tager del i det globale marked ", siger Peter Panduro, operationschef for UPS Danmark i hovedstadsområdet, i en kommentar til undersøgelsen.