Nyt netværk skal hjælpe SMV'er

Nyt netværk skal hjælpe små producenter af velfærdsteknologi

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For første gang i Danmark kan små og mellemstore leverandører af velfærdsteknologi nu samle sig i et netværk og få hjælp til blandt andet at målrette virksomhedernes produkter til brugerne og blive bedre til at skrive tilbud til offentlige indkøb, fortælles det i en udsendt pressemeddelelse.

For en lille teknologisk virksomhed kan det være en stor udfordring at sætte sig ind i omfattende regler og procedurer, når den eksempelvis ønsker at levere produkter til den offentlige sektor. Disse behov søger et nyt netværk, koordineret af Center for Arbejdsliv på Teknologisk Institut, at afdække og at afhjælpe.

Den offentlige sektor benytter sig i stigende grad af udbud, når der skal købes ind i kommunen, regionen eller staten. Og disse udbud har det med at favorisere de store virksomheder på bekostning af de mindre, siger netværkskoordinator Morten Kronholm fra Center for Arbejdsliv på Teknologisk Institut.

- Mange små virksomheder har ikke ressourcer til at skrive tilbud, som rammer plet, og nogle gange skal virksomhederne omsætte for flere millioner alene for at komme i betragtning til et udbud. Det betyder, at mange SMV’er har svært ved at komme ind på markedet og få skabt en god case hos en kunde, der kan hjælpe med at videresælge deres produkter, siger han i den udsendte meddelelse.

Med et nyt netværk får de små og mellemstore virksomheder mulighed for at finde sammen i forskellige konstellationer, så de tilsammen bliver stærkere. Og derudover får de hjælp til at søge midler i større fonde og puljer.
 
Det er virksomheder, der leverer teknologi til social- og sundhedssektoren samt uddannelsessektoren, kan være med i netværket. Kriterierne for deltagelse er, at man er en lille eller mellemstor virksomhed (SMV) med færre end 250 ansatte, og at man leverer teknologi til ovennævnte sektorer.