Optimismen breder sig blandt selvstændige

Pensionsselskabet Pension for Selvstændige vurderer, at mange selvstændige mener, at den økonomiske afmatning er ved at lakke af.

Foto: Mads Nissen
De selvstændigt erhvervsdrivende har skruet markant op for nytegning af pensioner, og det tolker pensionsselskabet Pension for Selvstændige som udtryk for, at de selvstændige ser mere optimistisk på udviklingen og har mere overskud til at tænke på pension og sikring af fremtiden.

Ifølge pensionskassen er nytegningen af pensioner i årets første seks måneder mere end fordoblet i forhold til sidste år.

»Vi oplever, at selvstændige i langt højere grad end under finanskrisen har både mentalt og økonomisk overskud til at tænke på fremtiden. Vi er klar over, at mange selvstændige stadig har det svært, men vi har gennem de seneste måneder i den grad kunnet mærke, at en stor gruppe af selvstændige virksomhedsejere igen har fået overskud til at tænke langsigtet,« kommenterer administrerende direktør i Pension for Selvstændige, Lars Kvistskov Larsen.

Pensionskassen noterer, at de årlige indbetalinger til pensioner nu ligger på et højere niveau end før finanskrisen, der dengang gav anledning til et fald på næsten 25 pct. i indbetalingerne.

»Ydermere kan vi se en anden glædelig indikation på øget tillid til fremtiden. Samtidig med, at vi kan se indbetalingerne stige kraftigt, kan vi med glæde også konstatere, at det sker i årets første del. Traditionelt venter mange ellers med at træffe beslutning om pensionsordning og indbetalinger til sidst på året, når man har overblik over virksomhedens resultat,« fortæller Lars Kvistskov Larsen.

/ritzau/FINANS