Onsdagens obligationer: Nøgletal sendte renten ned inden nyt fra Fed

Afdæmpede nøgletal fra USA blev onsdag eftermiddag mødt med beskedne rentefald i timerne op til renteafgørelsen fra den amerikanske centralbank klokken 20 dansk tid.

Herhjemme faldt den tiårige toneangivende obligationsrente fra et niveau på 0,51 pct. inden nøgletallene og lukkede i 0,47 pct. Det var et fald på 3 basispoint fra tirsdag.

Selv om det amerikanske detailsalg og inflationen var afdæmpet, giver det umiddelbart ikke grund til at tro, at Federal Reserve ikke vil holde kursen på sit rentemøde, vurderer chefanalytiker i Jyske Bank Kim Fæster. Han ser til gengæld mulighed for nuanceændringer i bankens udmeldinger som følge af tallene.

- Salget i butikkerne skuffede i maj, men det blev i en vis udstrækning kompenseret med et bedre salg i april end hidtil annonceret. Forbrugerpriserne steg også mere moderat end ventet, og det kan få Fed til at være lidt mindre skråsikker på, at afmatningen i inflationen er midlertidig, vurderer Jyske Bank-økonomen.

Selve renteafgørelsen var der i økonomkredse onsdag ikke den store tvivl om, og alt andet end en renteforhøjelse på 25 basispoint vil derfor kunne føre til store bevægelser torsdag.

Til gengæld hersker der nogen usikkerhed om, hvad centralbankens planer er for pengepolitikken i de kommende måneder og år.