Minister afviser pensionskroner i Femern-bro

Pensionskasser får ikke mulighed for at bidrage økonomisk til broen over Femern Bælt. Det slår transportminister Flemming Hansen (K) fast.

Transportminister Flemming Hansen (K) vil ikke åbne op for, at pensionsselskaber kan være med til at finansiere broen over Femern Bælt.

Både PFA og ATP har vist interesse i at investere pensionskroner i broen mellem Danmark og Tyskland for at få en langsigtet investering. Men det kan de godt glemme.

Flemming Hansen oplyser i et svar til Dansk Folkepartis trafikordfører, Walter Christophersen, at der ikke bliver pillet ved den økonomiske model, der er ridset op i aftalen mellem de to lande.

- Den faste forbindelse over Femern Bælt er grundigt undersøgt. Det gælder også spørgsmålet om finansiering. Vi har særdeles gode erfaringer med statsgarantimodellen, der bruges til finansiering af de faste forbindelser over Storebælt og Øresund. Jeg agter derfor ikke at igangsætte yderligere undersøgelser af finansieringen, skriver ministeren.

Flemming Hansen har derimod åbnet op for, at pensionskasserne eventuelt kan være med til at finansiere en bro over Kattegat, hvis der er ønsker om at bygge sådan en bro.

/ritzau/