Markedsoversigt: Nets toppede nyhedsfattig aktiehandel

Nets indtog toppen af det danske eliteindeks mandag med et plus på 1,1 pct. til 123,80 kr. Dermed fortsatte aktien det positive momentum, som den gik på weekend med, mens det samlede danske eliteindeks, C20 Cap, sluttede i et minus på 0,4 pct. i 1071,22.

Jyske Bank har set på, hvad Nets kan lande på i 2016, og her venter man, at selskabet får en organisk omsætningsvækst på 6,7 pct. i 2016, hvilket er i den høje ende af det interval, som Nets selv venter.

Nets kommer med regnskab 28. februar.

Faldet for de samlede C20 Cap kom på en dag, hvor nyhedsstrømmen var nærmest ikke-eksisterende.

TDC steg med 0,6 pct. til 37,75 kr., og selskabet fulgte med plusset i hælene på de europæiske teleselskaber, der mandag eftermiddag lå til et samlet plus på 1,1 pct.

Nyheden om, at Maersk Oil "snart" er på vej til at underskrive en udviklingskontrakt med det statsejede iranske olieselskab, NIOC rapporteret af Bloomberg News samt et par justerede kursmål, fik B-aktien i A.P. Møller-Mærsk til at ligge i plus det meste af mandagen - men den endte uændret i 11.970 kr.

Aftalen skulle omfatte oliedelen af offshorefeltet South Pars, der ligger i samme farvand som Al Shaheen-oliefeltet, hvor Maersk Oil mistede licensen sidste år. Oveni har både Morgan Stanley og Deutsche Bank i weekenden løftet kursmålene for aktien.

Mandag kom regnskabet fra Brdr. A&O Johansen for 2016, der blandt andet viste resultatfremgang og varsler udbytte, Aktien steg 7,7 pct. til 3619 kr. som den mest stigende aktier på fondsbørsen.

Jutlander Banks regnskab skuffede derimod - og bankaktien faldt med 4,8 pct. og til 228,50 kr.

Renten steg et lille hak mandag morgen, da investorerne rykkede mod aktier. Men tendensen slog bak i løbet af en meget stille mandag, og både renten på den toneangivende tiårige statsobligation samt det toneangivende indeks på fondsbørsen endte med at pege ned.

Renten på den toneangivende statsobligation med udløb i 2025 endte med et fald på 2 basispoint til 0,30 pct. i forhold til fredag.

Fra nøgletalsfronten var der stille mandag - men det blev til en positiv opgørelse af den danske forbrugertillid i februar i forhold til januar ifølge en opgørelse fra Danmarks Statistik, mens den tilsvarende opgørelse af nøgletallet for eurozonen skuffede med et fald til minus 6,2 i februar mod ventede minus 4,9 ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

I USA, hvor nøgletallene som oftest kan skubbe til renteudviklingen, var der stille mandag, da børsmæglerne blev hjemme for at fejre præsidentens dag, og handlen med amerikanske statsobligationer i Tokyo var af samme årsag suspenderet.

Der kommer lidt mere nyt i løbet af ugen, hvor fokus retter sig mod onsdag aften, hvor handlerne kan se frem til referatet fra den amerikanske centralbanks seneste rentemøde. Og også flere topchefer fra centralbanken er på talerstolen i løbet af ugen.