Læs onsdagens business-kalender

Her er nogle af onsdagens begivenheder

Lars Løkke foto: Søren Bidstrup. Emmanuel Macron foto: Thierry Zoccolan Fold sammen
Læs mere

ERHVERV


09:00 Konkurser og tvangsauktioner i maj

Danmarks Statistik kommer i dag med tal på, hvor mange tvangsauktioner og konkurser der var i maj.
Sted: København
Region: Hovedstaden

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Industriens produktion og omsætning, april 2017
- Konkurser, maj 2017
- Tvangsauktioner, maj 2017
Udland:
- 8.00: Tyskland: Fabriksordrer, apr
- 9.30: Sverige: Industriproduktion, apr
- 9.30: Sverige: Industriordrer, apr
- 11.00: Eurozonen: BNP-vækst (3. opgørelse), Q1

POLITIK

12:00 Statsministeren møder Macron

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mødes i dag med Frankrigs nye præsident, Emmanuel Macron. Mødet finder sted i den franske præsidentpalads i Paris, Élyséepalæet, klokken 12.00. Statsministeren er i Paris i forbindelse med Danmarks værtsskab for OECD's ministermøde, som han tidligere på dagen åbner.

08:00 Åbent samråd om medieansvarsloven

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er i dag kaldt i samråd om de aktuelle lovgivningsmæssige muligheder for at forpligte medier som Facebook at følge medieansvarsloven. Ministeren skal blandt andet redegøre for, hvilke konkrete initiativer regeringen vil tage for at bekæmpe spredningen af blandt andet falske nyheder og voldsindhold. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Mogens Jensen (S).

10:00 Statsminister Lars Løkke åbner OECD’s ministermøde

OECD’s årlige ministermøde afholdes i dag og i morgen i OECD-hovedkvarteret i Paris under dansk formandskab med Storbritannien og Australien som næstformænd. Temaet for ministermødet vil være ”Making Globalisation Work: Better Lives for All”. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil åbne ministermødet der også har deltagelse af udenrigsminister Anders Samuelsen (LA). Endvidere vil uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) samt skatteminister Karsten Lauritzen (V) deltage. Det ventes at OECD's 35 lande deltager med deres ministre med ansvar for udenrigspolitik, finans-, økonomi- eller international handel. Desuden deltager en række internationale organisationer og samarbejdslande som Kina, Indien og Sydafrika.

12:00 Anbefalinger om cirkulær økonomi fra regeringens advisory board

Regeringen nedsatte i efteråret 2016 et advisory board om cirkulær økonomi. Formand Flemming Besenbacher og 11 andre virksomhedsledere afleverer i dag deres vision og forslag til anbefalinger om hvordan den cirkulære økonomi kan accelereres. Regeringens advisory board har tidligere foreslået at Danmark øger cirkulariteten ved at øge genanvendelsen til 80% og reducere affaldsmængden med 15% .

KRIMINAL

09:30 Nordjysk rengøringsboss er tiltalt for millionbedrageri

Retten i Hjørring fortsætter i dag en sag mod en rengøringsboss, der er tiltalt for bedragerier for i alt 40 millioner kroner. Sagen begyndte i starten af maj og fortsætter over adskillige retsdage frem til oktober.

11:00 Zoologiske haver har stævnet Skat

Vestre Landsret afsiger dom i en sag, som de zoologiske haver i København, Odense og Aalborg samt Nordsø Oceanariet i Hirtshals har anlagt mod Skat. De vil fritages for den såkaldte lønsumsafgift.

Indland

Natur & Miljø-konference

Konferencen 'Natur & Miljø 2017' løber i dag af stablen under overskriften "Natur og miljø i planlægningen - samarbejde og synergi". Konferencen samler de faglige kræfter, der beskæftiger sig med forvaltning af Danmarks natur og miljø, herunder særligt kommuner, regioner, statslige styrelser samt organisationer, virksomheder, rådgivere og forskere, der interesserer sig for udviklingen af den danske natur.