IT-stifter bliver milliardær på dyr børsnotering

Her er dagens vigtigste erhvervsnyheder. Efter børsnoteringen har ejer og stifter af IT-virksomheden Netcompany tjent op mod 1,2 mia. kr., tysk storbank bekræfter massefyring, mens den kinesiske elektronikgigant Lenovo fortsat kæmper med et svigtende PC-salg.

André Rogaczewski præsenterer børsnoteringen af Netcompany ved et pressemøde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen

Godmorgen,

Her har du dagens nyhedsoverblik.

1
IT-stifter bliver rig

Det tegner til, at børsnoteringen af IT-virksomheden Netcompany bliver den dyreste danske børsnotering siden finanskrisen. Berlingske Business skriver, at  prisen svarer til, at investorerne kommer til at betale 20,5 kr. for én krones driftsoverskud i den danske virksomhed.

Det er mere end ved børsnoteringerne af både Chr. Hansen, Nets og Pandoras, der lå på omkring 17,5 kr. for en krones driftsoverskud.

Børsnoteringen af Netcompany gør samtidig stifter og topchef André Rogaczewski til en særdeles velhavende mand. Ifølge Dagbladet Børsen vil Rogaczewski efter noteringen den 7. juni have tjent op imod 1,2 mia. kr. på den danske IT-komet

Netcompany, der leverer IT- og softwareløsninger til private og offentlige virksomheder, kan blive prissat til op mod 8,25 mia. kr. ved den kommende børsnotering.

2
Tysk bank vil massefyre

Den kriseramte tyske storbank bekræfter torsdag morgen, at banken vil fyre tusindvis af medarbejdere. Rygterne begyndte allerede at løbe onsdag. Her lød det, at banken ville fyre omkring 10.000 ansatte for at bringe sine omkostninger længere ned.

Torsdag morgen oplyser den tyske bank, at medarbejderantallet skal reduceres fra 97.000 til under 90.000. Fyringsrunden falder som et led i en større restruktureringsplan. Deutsche Bank har givet underskud de seneste tre år, hvor omkring halvdelen af bankens markedsværdi er forsvundet.

3
PC-gigant i bedring

Den kinesiske elektronikgigant Lenovo har det fortsat vanskeligt. Den store PC-producent præsenterer torsdag et regnskab, hvor indtjeningen er faldet med 69 procent. Selskabets salg er dog steget med 11 procent. Det skyldes især, at Lenovo har haft held med at lange flere dyre PC’ere over disken.

PC-forretningen er fortsat Lenovos største område.

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag.

- eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Udsigt til blandet landhandel på de europæiske aktiemarkeder

De amerikanske aktier holdt sig onsdag længe i rødt terræn, da Donald Trump tirsdag aften meldte ud, at forhandlingerne mellem USA og Kina, der skal lægge låg på en potentiel handelskrig, skrider for langsomt frem.

Med et par timers handel tilbage vendte stemningen dog, da den amerikanske centralbank Fed frigav et referat af det seneste møde i bankens styringskomité, der viste, at banken ikke har voldsomt travlt med at hæve renterne.

I USA lukkede S&P 500-indekset med et plus på 0,3 pct., Nasdaq steg med 0,6 pct., mens Dow Jones-indekset sluttede med en stigning  på 0,2 pct.

Det skal investorerne holde øje med:

Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, har udpeget tre ting, som investorerne bør holde øje med i dag:

  • På nøgletalsfronten er det de endelig tyske BNP tal og tysk forbrugertillid, som er værd at holde mest øje med.
  • På regnskabsfronten vil det i Danmark især være tal fra Brøndby og Bavarian Nordic som påkalder sig opmærksomhed. Brøndby missede mesterskabet på målstregen, men det vil givetvis ikke forhindre klubben i at komme med bedre tal end forventet. Budgettet lød på en top-tre placering - og en andenplads er godkendt. Samtidig er Frederik Rønnow solgt for et pænt stort beløb.
  • Den amerikanske dollar er tæt på at have genvundet halvdelen af det tabte fra 2017. Det giver de europæiske og dermed også de danske aktier et solidt rygstød. Siden bunden er den amerikanske dollar steget med mere end 7 pct. Det luner meget hos de overvejende eksportorienterede selskaber og økonomier.

Det sker i dag:

  • kl 10.00: Eurozonen: ECB offentliggør rapport om økonomisk stabilitet
  • kl 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 20, est: 220k; tidl: 222k
  • kl 15:00: USA: Boligpriser, marts
  • kl 16.00: USA: Salg af eksisterende boliger, april

Tyskland: Den tyske kansler, Angela Merkel, deltager i erhvervsfremstød i Kina.

Regnskaber:

Hartmann, Bavarian og Brøndby IF offentliggør alle regnskaber for årets første kvartal.

Sådan ser markederne ud lige nu i Asien:

  • Nikkei 225 -1,3
  • China CSI 300 -0,1
  • Sydkoreas Kospi -0,3