FDM: Danmark er klar til Volvos skift til el- og hybridbiler

Volvo vil udfase forbrændingsmotoren fra 2019 og i stedet satse alt på at lave biler med el- og hybridmotor.

Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT.
Læs mere
Fold sammen

Danskerne kan roligt fortsætte med at købe biler hos Volvo, selv om firmaet snart skifter til kun at lave el- og hybridbiler.

Man kan nemlig sagtens komme rundt i Danmark uden at have en forbrændingsmotor i bilen. Det siger Torben Arent, som er redaktør på FDM's magasin Motor.

»Med hensyn til at lade bilen op er vi forholdsvist godt gående i Danmark. Der er et nogenlunde landsdækkende net af hurtigladere,« siger han.

»I byerne findes der også et ret fornuftigt udbygget net af ladesteder. Det er nok sværest at finde et sted tæt ved ens bolig at lade op om natten, hvis man bor i en lejlighed.«

Volvo meddelte onsdag, at man fra 2019 vil begynde at udfase bilmodeller, der kun kører på benzin eller diesel.

I stedet vil firmaet sætte elektriske eller delvist elektriske motorer i bilerne. Og med den sidste type biler vil det ikke være noget problem at komme rundt i hele Danmark, fortæller Torben Arent.

Køber man en ren elbil, kræver det dog en del planlægning at besøge familien i den anden ende af landet.

»Man skal i hvert fald sørge for, at den er ladet op hjemmefra,« siger han.

»Og så skal man nok lige sætte 45 min af til en frokostpause, for man kan ikke køre 130 kilometer i time på motorvejen uden ret hurtigt at skifte batteri.«

Nogle af Volvos nye modeller vil have batteri til at kunne køre op mod 500 kilometer. I dag kan bilerne ifølge Torben Arent oftest ikke komme længere end højst 250 kilometer uden en opladning.

»Det begynder at komme derhen, hvor man ikke skal bekymre sig helt så meget, og hvor flere vil kunne bruge dem,« siger han.

Samtidig understreger han dog, at det ikke kun er Volvo, der har den slags ambitioner. Faktisk forventer man, at 500 kilometer på en opladning vil være helt normalt om tre til fire år.

/ritzau/