Nu putter Volvo forbrændingsmotoren i graven: Fra 2019 er det slut

Volvo er den første klassiske bilproducent til at melde ud, at man skifter motorerne til elektrisk og hybrid.

Foto: PR Volvo Picasa

Fra 2019 er det slut med at få en ny Volvo med den klassiske forbrændingsmotor.

Som den første blandt de klassiske bilproducenter gør kinesisk ejede Volvo det nu helt klart, at forbrændingsmotoren er på vej ud. Det skriver ft.com.

Selskabet har netop annonceret, at fra 2019 og frem vil alle biler være elektriske, hybrider eller såkaldte »milde« hybrider, hvor en lille benzinmotor kombineres med et stort batteri.

»Denne meddelelse markerer slutningen for biler kun med forbrændingsmotor. Volvo har sagt, at vi har planer om at sælge en million elektriske biler inden 2025. Da vi sagde det, mente vi det. Det er sådan, vi vil gøre det,« siger Håkan Samuelsson, Volvos topchef.

Volvos plan er at lancere fem rene elbiler mellem 2019 og 2021. Samtidig vil selskabet gøre produktionen klimaneutral fra 2025.

Den svenske bilproducent blev i 2010 købt af den kinesiske bilproducent Geely, som i forvejen er en ledende aktør på det kinesiske elbilsmarked.

Ifølge ft.com vil otte ud af 10 nye biler i 2030 være en form for elektrisk bil, hvis vækstkurven siden 2013 fortsætter.

En lang række producenter er på vej med nye elektriske biler, skriver Bloomberg. Tesla begynder produktionen af sin tredje model i denne uge, mens tyske Mercedes-Benz og Audi samt britiske Jaguar Land Rover har præsenteret prototyper, der kan køre 400 kilometer eller mere på et fuldt batteri.