Den danske industri følger ikke med Tyskland

Optimismen blandt danske industrivirksomheder er ikke ligefrem blomstrende. Det er underligt, når man kigger mod Tyskland, hvor billedet ser anderledes positivt ud.

Optimismen blandt danske industrivirksomheder er ikke ligefrem blomstrende. Det er underligt, når man kigger mod Tyskland, hvor billedet ser anderledes positivt ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: LINDA KASTRUP

Det vurderer chefanalytiker Jan Størup Nielsen fra Nordea.- Normalt ser vi, at der rimelig god overensstemmelse med, hvordan tyske virksomheder ser på fremtiden, i forhold til hvordan de danske gør.

- Der er sket en afkobling, og det er faktisk lidt mærkeligt, siger han.

Danmarks Statistik har tirsdag offentliggjort det såkaldte konjunkturbarometer for industrien i november. Det dækker over virksomhedernes forventninger til den nærmeste fremtid.

Indikatoren steg dog en smule fra minus ni i oktober til minus otte i november.Ifølge Jan Størup Nielsen er det svært at finde en forklaring på, hvorfor de danske forventninger afviger fra de tyske.

Men en årsag kan være, at medicinalvirksomheder fylder noget mere i Danmark end i Tyskland.

- I Danmark har vi en klar overvægt af medicinalvirksomheder sammenlignet med Tyskland og andre lande. Og i den branche oplever man jo i øjeblikket et stort pres på prisen og mængden, siger Jan Størup Nielsen.


/ritzau/