De skjulte formuer skal nu frem i lyset

Skat regner med at kunne inddrive op mod fire milliarder kroner i danmarkshistoriens største skattesager. Og de skyldige slipper ikke for straf.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mellem 5000 og 10.000 danske borgere og virksomheder mistænkes nu for at skjule store formuer i udlandet. Skat regner med at kunne drive op mod fire milliarder kroner ind i forbindelse med danmarkshistoriens største skattesag.

Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) slår fast, at alle, der afsløres i Skats såkaldte projekt Money Transfer ikke slipper for straf.

- Lige nu ser det ud til, at projekt Money Transfer bliver danmarkshistoriens største skattesag. Alle de ubeskattede indtægter og formuer skjult i udlandet, som nu er ved at blive blotlagt af Skat, ønsker vi ikke skal være omfattet af amnestiordningen, siger Troels Lund Poulsen.

- Borgere, som har snydt vores fælles kasse, vil blive straffet efter de nuværende regler, som i de groveste tilfælde kan koste to gange skatten i bøde og otte års fængsel, tilføjer skatteministeren.På baggrund af den gigantiske skattesag, der har vokset sig større end ventet, har forligspartierne i Folketinget vedtaget at udskyde en ny lov om amnesti, som skulle være trådt i kraft til nytår. Nu træder loven først i kraft i 2012.

Det betyder, at alle åbnede sager vil blive ført til dørs. Skats særlige enhed, som står bag Money Transfer, skønner, at projektet vil føre til flere tusinde sager om skatteunddragelse. Skatteministeren garanterer, at Skat ikke vil mangle ressourcer til at drive de mange milliarder hjem.

Den gigantiske skattesag er kommet frem i lyset, fordi Skat har fået adgang til at gennemtrevle samtlige pengetransaktioner mellem danske banker og udlandet.

/ritzau/