7.000 ramt af skattefejl

Programmeringsfejl laver forkerte trækprocenter hos SKAT. 7000 danskere får nye forskudsopgørelser.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I dag kan man hente sin forskudsopgørelse hos SKAT, men en programmeringsfejl betyder, at en gruppe danskere vil finde en helt forkert trækprocent på deres opgørelse for 2011.

"Det er en dum fejl, men det kommer ikke til at betyde noget for folks skat. Når vi informerer bredt om fejlen, er det for at undgå bekymring hos borgerne," siger kontorchef Henrik Kähler hos SKAT.

Trækprocenten vil være forkert for cirka 7000 danskere.

En programmeringsfejl SKATs IT-leverandør, KMD, har selv fundet fejlen, der betyder, at beregningen af skattekortets trækprocent for de berørte borgere er forkert.

"Hvis man er så uheldig at have fået en forkert trækprocent, skal man ikke gøre noget. Vi sørger for, at man får en ny opgørelse med den korrekte trækprocent," forklarer Henrik Kähler.

De danskere, der nu skal vente på en ny opgørelse, er primært folk med en restskat fra 2009 og med en lille lønindkomst. Hvis man tjekker opgørelsen via Skattemappen på skat.dk, bliver der automatisk sendt en ny forskudsopgørelse inden for få dage. Men de nye - og rigtige - forskudsopgørelser sendes også med brevpost til de berørte borgere i næste uge.

Der ligger forskudsopgørelser for 4,7 millioner borgere klar i dag.