Danskerne vil have mere i løn

Lønnen er for lav, lyder det fra halvdelen af de danske lønmodtagere. En forsker opfordrer cheferne til at lytte til deres medarbejdere.

Mest utilfredse med lønnen er de 30-39 årige, hvoraf 59 procent mener, at deres løn er for lav. Det viser en måling, som YouGov har foretaget for metroxpress. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Halvdelen - helt præcis 49 procent - af de danske lønmodtagere mener, at chefen giver dem for lidt i løn i forhold til deres arbejdsindsats og kvalifikationer.

Mest utilfredse med lønnen er de 30-39 årige, hvoraf 59 procent mener, at deres løn er for lav. Det viser en måling, som YouGov har foretaget for metroxpress.

Cheferne skal tage medarbejdernes utilfredshed alvorligt, siger professor og arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen, Aalborg Universitet.

»Det kan betyde, at chefen står med en stab af demotiverede medarbejdere. Ledelsen skal synliggøre, hvilke kriterier medarbejderne lønnes efter, så de kan vurdere, om lønnen er retfærdig,« siger han til metroxpress og tilføjer, at store dele af de danske lønmodtagere med en vis rette spejder efter mere i lønningsposen:

»Mange har oplevet, at deres løn har stået stille i kriseårene, selv om de har løbet stærkere, produceret mere og set kollegaer blive fyret. Virksomhedernes produktivitet er generelt steget, så vi vil givetvis se stigende lønkrav i de kommende år.«

Den sikreste vej til en lønforhøjelse er at sætte nogle klare mål for ens arbejde sammen med chefen, siger den erfarne karrierecoach Bo Lauenborg.

»Man får sjældent lønforhøjelse, for det man har gjort. Sæt i stedet nogle fælles mål op for det næste halve eller hele år, så står man godt i forhandlingen, når målene er nået,« fastslår han.