Danske virksomheder sender it-opgaverne til fjernøsten

Global. Nye EU-tal viser, at Danmark er helt i front, når det gælder outsourcing af it-funktioner.

Ifølge nye tal fra EU ligger Danmark helt i front, når det gælder virksomhedernes outsourcing af it-funktioner. I Danmark outsourcer 76 procent af alle virksomheder deres it helt eller delvis.

Det er markant over EU-gennemsnittet på 44 procent. Disse tal dækker både over it-løsninger, der lægges ud til danske firmaer, men også over outsourcing af it til eksempelvis Indien og Pakistan.

- De nye tal viser, at danske virksomheder i høj grad har taget globaliseringens og teknologiens muligheder til sig. I dag kan det lade sig gøre at modtage it-support, selvom din hotline sidder i Irland eller Bangalore, og for mange virksomheder er det en fordel i højere grad at kunne koncentrere sig om sine kerneopgaver, konstaterer erhvervspolitisk konsulent i Dansk Erhverv Nina Skakke.

Dansk Erhverv glæder sig over, at de danske virksomheder bevæger sig højere op i værdikæden og overlader mere af ”rugbrøds-arbejdet” til udenlandske underleverandører. Det viser, at globaliseringen virker. Men Nina Skakke påpeger samtidig, at når outsourcingen er så høj, hænger det også sammen med, at der i dagens Danmark er en meget stor mangel på kvalificerede it-folk.

- Danske virksomheder kan ikke få nok it-specialister. Der er simpelthen for få med de rigtige kompetencer, og det tvinger virksomhederne til at sige nej til ordrer. Virksomhederne gør naturligvis alt, hvad de kan for at afbøde manglen, blandt andet gennem outsourcing, men det kan langt fra løse hele problemet, siger hun.

- mja