Dansk erhverv: Stærkt arbejdsmarked i det nye år

Beskæftigelsen ser ud til fortsat at være i fremgang.

RB PLUS Ringe udsigt til at piske ledige i job- - ARKIVFOTO 2010 af Jobcenter- - Se RB 19/11 2015 09.39. Effekten af nyt kontanthjælpsloft undermineres af regeringens egne tal for, hvor mange der kan tage et job. Reglerne skaber ny fattigdom ifølge socialrådgiver. (Foto: Esben Salling/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Salling

Det vurderer cheføkonom i Dansk Erhverv Steen Bocian efter at have set på tallene fra Dansk Jobindeks.

I januar i år blev der lagt 20.400 nye jobannoncer på nettet. Det er et fald på 300 annoncer i forhold til december 2015, men ifølge cheføkonomen er der forsat tale om et højt niveau.

- Udviklingen i antallet af nye jobannoncer lagt på nettet har vist sig at være en god indikator for den fremtidige udvikling i beskæftigelsen.

- 2016 er blevet indledt med betydelig økonomisk usikkerhed og store udsving på det danske aktiemarked. Trods denne usikkerhed ser det danske arbejdsmarked fortsat rimeligt stærkt ud, og sådan har det efterhånden været i et stykke tid, skriver han i en kommentar.

Til sammenligning blev der i tiden lige efter krisen lagt en del færre jobannoncer på nettet, og i december 2009 blev det kun til 12.500 nye annoncer. Inden finanskrisen ramte, blev der lagt over 30.000 nye jobannoncer på nettet hver måned.

- Trods fremgang i antallet af nye jobannoncer lagt på nettet over de seneste år, så er der fortsat et stykke op til niveauet fra før krisen, kobnstaterer Steen Bocian.