Dansk Erhverv frydes over skattelettelse

Regeringens formodede lettelse af selskabsskatten vil styrke konkurrenceevnen og skabe job, erklærer erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er godt nyt til dansk erhvervsliv søndag aften, hvor TV 2 erfarer, at regeringen vil sænke selskabsskatten fra 25 til 22 procent som led i en konkurrenceevnepakke.

Nyheden bliver mødt med begejstring i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, hvor man forventer, at skattelettelsen vil gøre det lettere for danske virksomheder at begå sig internationalt.

»Vi er meget tilfredse med, at regeringen har lyttet til erhvervslivet og nu i lighed med blandt andet Sverige har valgt at sænke selskabsskatten. Det vil styrke erhvervslivets konkurrenceevne og tiltrække udenlandske investeringer, hvilket er forudsætningen for jobskabelse i det private,« siger administrerende direktør Jens Klarskov i en skriftlig kommentar.

Dansk Erhverv glæder sig også over udsigten til sænket moms på hoteller. Eftersigende skal erhvervslivet fremover have mulighed for at fratrække 75 procent af momsen på overnatninger mod de nuværende 50 procent. Det er et skridt på vejen mod fuld momsfrihed for hotel- og restaurationsbranchen, konstaterer Jens Klarskov.

»Vi har estimeret, at en fuld afløftning af moms for erhvervslivet ved hotelovernatninger isoleret set vil skabe 1.800 job. Både fordi det vil tiltrække flere udenlandske turister, og fordi danske virksomheder og det offentlige i højere grad vil lægge deres konferencer og møder i Danmark,« siger han.

»Vi ser frem til at se, hvad det endelige udspil rummer af yderligere initiativer og forventer blandt andet at se initiativer, som kan dæmme op for den voldsomme grænsehandel,« lyder det fra Dansk Erhvervs administrerende direktør.